De omgeving

In de omgeving van de yurt zijn tal van leuke dingen te doen. Hieronder zijn alvast onze favoriete adresjes en activiteiten!

TOV

Een sfeervol en gastvrij restaurant in Schagen waar je geniet van verrassende gerechten. Iedere maand weer een nieuw menu.

Woest

Een fijne strandtent op het strand van Callantsoog waar je heen kan voor koffie, lunch of diner!

CATCH

Voor echt goede sushi moet je hier zijn! Alleen take-away mogelijk

Prins HRLK

Op 5 minuten afstand vanaf de Yurt ligt het restaurant Prins HRLK, verscholen achter het voor café. Een relatief kleine kaart met seizoensgebonden producten.

Restaurant Stiel

Een internationale kookstijl waar je ieder moment van de dag welkom bent!

Peper & Goud

Hier kan je heerlijke koffie halen met een zelfgemaakt taartje. Op vrijdagavond is er een take-away menu.

Leuk restaurant

Gevestigd in Anna Paulowna en Schagen. In de vestiging van Anna Paulowna eet je met uitzicht op het oude Veer!

IJsje Prima

Een begrip in Callantsoog voor het halen van het lekkerste ijs!

Dierentuin

Bezoek landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna voor een leuk dagje uit tussen de dieren. Het park biedt ruimte voor dieren die gered zijn uit slechte leefomstandigheden.

Bos

Bezoek de Pettemerduinen om lekker te wandelen of mountainbiken. De Helderse Duinen is een wandelbos in de buurt van Den Helder.

Duinen

Het Zwanenwater ligt tussen de duinen van Callantsoog. Het is een divers duingebied met twee duinmeren. Je kan er een wandeling maken van 2 of 4,5 km.

Strand

Weer of geen weer, het is altijd leuk om uit te waaien op het strand. Vanuit de yurt rijd je binnen 10 minuten naar het strand van Groote Keeten of Callantsoog. Op zomerse dagen kan het druk zijn op de parkeerplaats, met de fiets ben je er binnen 20 minuten!

Texel

Het grootste waddengebied van Nederland, Texel, is een leuke bestemming voor een dagje weg! Binnen 20 minuten vanaf de Yurt ben je bij de veerboot om de oversteek te maken.

Winkelen

In Schagen ligt het overdekte winkelcentrum Makado met een ruim winkelaanbod. In het dorp Callantsoog zijn ook een aantal winkels voor onder andere souvenirs.

Massage

Heb je behoefte aan wat extra ontspanning en wil je lekker in je lichaam zakken? Op slechts een half uurtje rijden bevindt zich het pittoreske dorpje Twisk, vlakbij Medemblik. Hier kun je genieten van een heerlijke massage bij holistisch therapeut Lisa. Zij biedt een op maat gemaakte behandeling die bestaat uit verschillende technieken, waaronder triggerpoint, cupping, osteopathie en fascia release. Deze holistische benadering is net even anders dan wat je misschien gewend bent van een massage.

Reserveer je verblijf bij STAYURT en geniet van
een unieke glamping ervaring.